Werkwijze voor loopbaancoaching vrouwen

Wie zijn werk benadert vanuit passie, heeft geen werk maar een leven

Hoe werkt loopbaancoaching voor vrouwen?

De werkwijze voor loopbaancoaching voor vrouwen is gericht op de ontwikkelingen van de coachee en op positieve krachten, motivatie en drijfveren van de coachee.

De loopbaancoaching voor vrouwen bestaat uit drie fases. Binnen de drie fases wordt het traject op maat voor jou gemaakt. Het aantal gesprekken zal per fase verschillen, afhankelijk van jouw vraag en de gewenste situatie waar jij naar toe wil. Misschien weet jij heel goed wát jij wil, maar weet je niet hoe je daar moet komen.  Dan zullen we meer aandacht besteden aan fase 3.

Als coach creeer ik graag een positieve beweging, meer eigen regie en bewustwording van vaardigheden bij jou als coachee. Het loopbaancoachtraject wordt als volgt ingericht:

Intakegesprek
In het intakegesprek worden jouw behoeften, wensen en vragen besproken. Ook wordt er uitgelegd hoe het traject eruit komt te zien. We onderzoeken samen met jouw begeleidingsvraag is, welke resultaten jij graag wilt behalen en welke doelstellingen daar het beste bij passen. De coachee vormt samen met mij hoe het loopbaancoachtraject er uit komt te zien. Er wordt geïnventariseerd wat de begeleidingsvraag is, welke resultaten gewenst zijn en welke doelen daarbij passen.

Inhoud sessie
Er wordt een op maat duurzaam resultaatgericht traject gevormd. Dit wil zeggen dat jij als coachee inzicht krijgt in je mogelijkheden, kwaliteiten, competenties en deze in je eigen werk en leven blijven weet in te zettten in verschillende situaties. Het resultaat is dat je weer werkplezier en levensbalans ervaart en vitaal en gemotiveerd bent.

Een loopbaancoachsessie duurt 1 tot 1,5 uur. Jij als coachee doorloopt een zelfanalyse waarbij vragen als wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik centraal staan. Hierbij word je huidige profiel vorm gegeven en kijk je terug op  betekenisvolle werk en leerervaringen. Vervolgens wordt de blik naar buiten toegericht: wat wil je toepassen en hoe ga je dat toepassen? De loopbaancoaching voor vrouwen is oplossings- en actiegericht. Jij als coachee leert een concreet actieplan op te zetten waar je aan gaat werken. Het resultaat is dat je weet hoe jij keuzes moet maken en beslissingen kunt nemen die daadwerkelijk je situatie doen veranderen Je werkt toe naar jouw toekomstbeeld waarin je de juiste keuzes en acties maakt. Je ervaart weer plezier en bent daardoor productiever.  Tussentijds reflecteren we op de voortgang. Dit wordt vastgelegd in een voortgangsrapportage.

Eindevaluatie
Het proces wordt geëvalueerd en vastgelegd waardoor jij het altijd terug kan lezen. In deze fase wordt er ook een terugkom moment ingepland, ook wel Loopbaan APK genoemd. We kijken dan samen of je nog op koers ligt en eventueel nog ondersteuning nodig hebt.

Werkwijze voor loopbaancoaching voor vrouwen

Spreekt mijn werkwijze voor loopbaancoaching voor vrouwen je aan, vul het kennismakingsformulier in.  Na het invullen van het formulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je direct een afspraak maken bel dan naar +31619236583

 

Kennismaking

 

Wist je dat?

 

 

Vrouwen hun werk anders benaderen dan mannen

Vrouwen streven vaak perfectie na in hun werk

Sollicitatie en onderhandelingsstrategieën doen vrouwen anders dan mannen

Vrouwen vullen hun werk en privé anders in dan mannen

Vrouwen gaan anders om met stress in hun werk

Vrouwen benaderen het leiderschap in hun werk op een andere manier dan mannen

Voor vrouwen speelt zelfvertrouwen een belangrijke rol hoe zij hun werk uitvoeren

Vrouwen denken en handelen anders dan mannen in hun werk

Het zoeken naar de ideale baan dat past bij hun privé doen vrouwen vaak anders dan mannen leven

Bij ontslag zoeken vrouwen vaker dan mannen de schuld bij zichzelf

Welke methodieken en theorieen worden er gebruikt bij de loopbaancoaching voor vrouwen

Move Positive hanteert de Zelf-determinatie theorie. De zelf-determinatie theorie richt zich op de positieve oriëntatie in de arbeids- en gezondheidspsychologie. Het uitgangspunt van deze theorie is een positief mensbeeld en richt zich op de regulatie en doelgerichtheid van het menselijk gedrag en de belangrijke basisbehoeften.  De aandacht gaat uit naar positieve, krachtige eigenschappen van werknemers en stimulerende werkaspecten. Dit sluit aan bij de visie van Move Positive om mensen in een positieve beweging te laten komen. Daarom richt Move Positive zich op motivatie, krachten en positieve eigenschappen van mensen en organisaties. 

De werkwijze voor loopbaancoaching voor vrouwen combineren we met het ontwikkelingsmodel dat zich richt op 4 pijlers:

  1. Vertrouwen
  2. Communicatie
  3. Bijdrage/Inbreng
  4. Geloofwaardigheid

Het loopbaancoachtraject is actie en oplossingsgericht.

Coming soon: Heb jij de loopbaanscan voor loopbaancoaching voor vrouwen al gedaan?

Weet jij nog niet of je een loopbaancoachtraject of loopbaantraining/programma kan gebruiken dan kan de loopbaanscan je helpen.
Vul de loopbaanscan gratis in.

 

Waar volg jij je loopbaancoachtraject?

 

Loopbaancoaching op locatie

Het belangrijkste is dat jij je op je gemak voelt. En als dit voor jou is om een loopbaancoachtraject te volgen op locatie. Dan kan dat. We zoeken dan een passende locatie van Move Positive uit. 

Loopbaancoaching in Valencia

een een als binnnals echt echt echtEen loopbaancoachtraject kan heel goed werken als je buiten je eigen omgeving bent. Een nieuwe omgeving kan inspirerend werken, je kan vrij zijn van gedachtes en van goed bedoelde adviezen van anderen. Dit traject is voor jou bedoeld als je de natuur/omgeving als extra hulpbron wil gebruiken om antwoorden te vinden op je loopbaanvragen. Ben jij meer een doener, leer je meer van activiteiten en van anderen dan is dit traject echt iets voor jou. Je kan het traject goed combineren met een citybreak in Valencia. Loopbaancoaching in Valencia kan je individueel volgen maar ook in groepsverband. Mocht je zowel van de buitenlucht als binnen omgeving houden dan maken we een loopbaancoachtraject in een passende omgeving voor je in Valencia. Ook kunnen we het traject combineren met wandelen en yoga. 

Online Loopbaancoaching

Bepaal waar jij zelf bent tijdens het loopbaancoachtraject. Online is makkelijk, vertrouwd en flexibel. 

Ben je iemand die begeleiding wil van een coach en heb je geen oppas, kan je niet weg, heb je geen auto, of zit je in het buitenland dan is er een mogelijkheid om online coaching te krijgen. 

Online coaching biedt een aantal voordelen: je bent in je eigen vertrouwde omgeving, geen reistijd, geen reiskosten, goedkoper, wereldwijd bereik en efficiënter.

De online loopbaancoaching verloopt bij Move Positive via Skype of teams.  

Veelgestelde vragen

Kan ik loopbaancoaching voor vrouwen ook versneld volgen?

Dat kan zeker! Het is een voordeel als je alleen bezig kan zijn met loopbaanvraag zonder dat je afgeleid wordt van werk of andere mensen om je heen. Je krijgt vaak goed bedoeld advies van je naasten. Maar vaak is het advies gericht op wat bij hun goed past. Dat past niet altijd bij jou. Daardoor kan je erg in de war raken. Een loopbaancoachtraject wat je versneld kan doen in bijvoorbeeld 1 week of 2 weken zorgt dat je volledig de focus houdt. Ik pas met jou het loopbaancoachtraject aan op jou beschikbaarheid. Wil je echt weg zijn van je werk en omgeving dan is loopbaancoaching in Valencia een andere  aanrader. Combineer het gelijk met je vakantie en je komt uitgerust terug. Je neemt een plan mee naar huis en je hebt een doel om naar toe te werken. Mocht je interesse hierin hebben, wij kunnen je helpen met een leuk programma gecombineerd met loopbaancoaching. De loopbaancoaching in Valencia vindt doorgaands buiten in de natuur plaats. Op deze manier kom je echt tot rust. Als je toch binnen je loopbaancoachtraject wil volgen is dat ook mogelijk. Meer weten neem direct contact met mij op via +31619236583 of mail naar info@movepositive.com

Ik neem contact met je op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

Als ik in Valencia een Loopbaancoachtraject volg kan ik dit samen met een vriendin volgen?

Dat kan en dat werkt gelijk ook heel goed. Je bieden ook groepsloopbaantrajecten aan. Hier zit wel een bepaald maximum van personen aan. Het werken met gelijkgestemden en elkaar helpen brengt eigen inzichten mee. Je kan je ook opgeven met alleen een vriendin. Het kennismakingsgesprek voeren we dan met zijn drieeen zodat we een passend traject kunnen maken. Het loopbaancoachtraject vindt in Valencia doorgaans plaats in de natuur of buiten. 

Ik wil niet weg bij mijn werkgever, maar wil meer zelfvertrouwen krijgen in mijn werk, is dan de loopbaancoaching voor vrouwen het meest passend?

Sommige mensen hebben het idee dat je een loopbaancoachtraject volgt als je weg wil van je werk, maar vaak is dat niet het geval. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een loopbaancoachtraject om competenties verder te ontwikkelen, en inzicht te krijgen welke competenties nuttig zijn om in je werk te verdiepen of te ontwikkelen. Als je heel specifiek aan de slag wil met zelfvertrouwen dan raad ik je een loopbaancoachtraject aan. Op dit moment ben ik bezig om een training te ontwikkelen over je zelfvertrouwen als vrouw zijnde te vergroten in je werk. Mocht je interesse hebben in de training mail mij dan en maak kans op een korting voor deze training.  

Kan ik de loopbaancoaching voor vrouwen via de belasting aftrekken of bij mijn werkgever indienen?

Loopbaancoaching is belastingaftrekbaar.
Het kan als studiekostenpost bij de belastingaangifte worden afgetrokken. Dit geldt voor de coachingssessies (inclusief btw) voor particulieren, werkgevers en zelfstandige ondernemers. Je kunt 30 tot 50 procent terug krijgen bij de aangifte van inkomstenbelasting. Voor meer informatie kan je terecht bij de belastingdienst.

Let op! Aan deze informatie over fiscale regelingen kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer altijd bij de belastingadviseur.

 

Mijn vraag staat er niet bij

Jammer dat je vraag er niet bij staat. Je kan je vraag alsnog naar mij toe mailen: info@movepositive.com

Contactgegevens

Tel: +31619236583

Email: info@movepositive.com

www.movepositive.com