voor hbo studenten

Stage lopen in Valencia

Wil jij een stage in Valencia lopen? Maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken. Wij helpen je hiermee!

Dit is je kans om je praktijkervaring in het buitenland op te doen. Maak je droom waar!

Dit kan allemaal op een van de mooiste en inspirerende plek van Spanje; namelijk Valencia!

stage lopen in Valencia

Waarom via Move Positive stage lopen in Valencia?

Ons team zorgt dat je goed voorbereidt gaat op stage. Maar niet dat je alleen goed voorbereidt bent op je stage, maar we bieden je ook mogelijkheden aan om al kennis te maken met de taal, cultuur en gewoontes. We sturen je ruim voor je stageperiode een voorbereidingsfilmpje toe, zodat je alles nog eens goed kan bekijken. Je contactpersoon in Valencia verwelkomt je in Valencia en zorgt dat jij de route weet van je stage naar je kamer.

Wij bieden stageplekken vanaf 3 weken tot 52 weken aan. De stageplekken worden op maat voor je gemaakt en daarom hebben we voor elke studierichting wel mogelijkheden. De populairste studierichtingen zijn: marketing en communicatie, sales, toerisme, administratie, it specialist en hotellerie. Het is ook mogelijk om een korte oriënterende stage te lopen in Valencia. Valencia is een toegankelijke, overzichtelijke en gezellige stad. Je kan er ontspanning, cultuur, natuur vinden. Er is ook een bruisend studentenleven te vinden.

We geven je ook tips om je stage financieel makkelijker te maken zoals het aanvragen van de Europese studiebeurs.

Waarom is een stage in Valencia alleen voor HBO studenten?

Al jaren helpen wij studenten aan een leuke, fijne en interessante stage in Valencia. Waarom stage plekken alleen voor hbo studenten? Na een aantal jaren ervaringen op te hebben gedaan hebben we gemerkt dat HBO studenten minder tijdens hun opleiding worden begeleid. Dat scholen niet altijd bewust zijn wat voor impact een stage kan hebben op zowel hun professionele als persoonlijke ontwikkeling, vooral een buitenlandse stage. Wij willen deze studenten helpen om te zorgen dat de stage ervaring een positieve impact heeft op de studenten. Uit onderzoek blijkt dat jongeren tot 25 jaar nog moeite hebben om te plannen, te ordenen en alles in juiste banen te leiden. Daarvoor zijn wij er, zodat zij zich 100% kunnen richten op hun stage en ervaringen kunnen opdoen van Valencia.  Wij organiseren tours en activiteiten om de stad te leren kennen en plekken te organiseren waarbij studenten andere studenten kunnen ontmoeten.

Stage in Valencia

Ons doel

Ons doel is om zoveel mogelijk HBO studenten ervaringen in het werkveld op te laten doen in Valencia. Om dat te realiseren bouwen we dagelijks bruggen tussen opleidingen, studenten en bedrijven. Als stageplatform adviseren, faciliteren en verbinden we onze samenwerkingspartners. We helpen studenten bij het vinden van een stageplek, we helpen hun bij het sollicitatieproces, we geven ze een goede begeleiding, niet alleen op de stage maar ook bij het wonen en hun plek vinden in een nieuwe stad, met een nieuwe cultuur en een andere taal. Oftewel we helpen studenten wegwijs in de 3e grote stad in Valencia. We helpen bedrijven bij het vinden van een goede stagiaire.

Dit doe ik niet alleen, we doen dit met een team die ervaring, kennis en passie hebben met het onderwijs en het bedrijfsleven. Op deze manier een goede brug kunnen slaan.

Onze werkwijze

Voordat je daadwerkelijk stage kan lopen in valencia moeten we veel regelen voor jou. Dit doen we graag voor jou en we houden het voor jou zo simpel mogelijk. We hebben een zo eenvoudig mogelijk stappenplan voor je gemaakt. Door dit stappenplan te volgen is het resultaat dat je:

  • Een stageplek hebt die voldoet aan voorkeuren, wensen en eisen naar passende stage. 
  • Een passende accommodatie hebt
  • Sollicitatiebegeleiding krijgt
  • De juiste begeleiding krijgt op je stage
  • Wegwijs krijgt in Valencia

We hebben 2 stagepakketten samengesteld en bij elk pakket doorloop je dit stappenplan. Aanvullend hebben we nog 2 pakketten samengesteld wat je los kan nemen mocht je geen stageplek nodig hebben vanuit ons.

Stage in Valencia

Stappenplan stage in Valencia

De volgende stappen volgen we samen om tot een passende stageplek te komen. Dit stappenplan wordt gevolgd bij elk stagepakket. Heb je voor alleen een stage gekozen dan slaan we stap 6 over.

Stap 1: Orienteren en bespreek je stagedroom

Oriënteer je waarom je stage wil lopen in Valencia, vraag de folder aan over stage lopen in Valencia, volg ons op facebook, volg ons blog of neem gewoon contact met ons op. Geef je wensen aan en jouw stage wordt op maat gemaakt.

Stap 2: Inschrijven

Heb je interesse om stage te lopen in Valencia vul dan vrijblijvend het inschrijvingsformulier in en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
We zullen vragen naar je CV en stage eisen vanuit school en we zijn erg benieuwd naar waarom je stage in Valencia wil lopen. Je kan de stage eisen vaak terug vinden in een buitenlandse stage handleiding van de school of opvragen bij de stag coördinator buitenland. Wij gaan dan na of wij iets voor jou kunnen betekenen. Dit zullen wij met je bespreken.

Stap 3: Zoeken naar een match

Op basis van je profiel en na het kennismakingsgesprek gaan we op zoek naar een stagematch voor jou. We houden zo goed mogelijk rekening met jouw opleidingseisen, wensen en voorkeuren. Op dat moment vragen we jouw om een aanbetaling te doen van 250 euro. Als we 1 of meer bedrijven hebben gevonden voor jou nemen we contact met je op. We bespreken met jou en zullen je adviseren over de mogelijke stageplek(ken). Mocht jij interesse hebben een van de mogelijkheden dan begint het sollicitatieproces. 

Stap 4: Sollicitatieproces en begeleiding

Het sollicitatieproces bestaat uit 2 fases. Als eerste stuur je jouw sollicitatiebrief en CV. Soms hebben ze je CV al gezien en hebben we je eerder geholpen om eventueel je CV aan te passen. We helpen je als nodig is om een goede brief en CV op te stellen. Fase 2 start met een intervieuw via skype. Op deze manier kan zowel jij als de stageplek kijken of de stageplek bij je past. We zullen je helpen bij de voorbereiding op dit gesprek.
Na het interview zal het bedrijf overleggen of zij je willen aannemen. Je zal van ons het bericht krijgen of je wel of niet bent aangenomen.

Als de eerste optie geen match blijkt te zijn dan zoeken we een andere stage voor je. Als we geen stage kunnen bieden of we vinden geen match voor dat je stage moet gaan lopen dan geven wij de aanbetaling terug exclusief de administratiekosten (50 euro). In totaal krijg je 200 euro terug.

 

Stap 5: Bevestiging stage en stage overeenkomst

Tijdens het interview heb je vast al met elkaar besproken wanneer je eventueel zou willen beginnen, de opleidingseisen, stageduur en inhoud van de stage. Op basis van deze gegevens maken wij een stageovereenkomst. Het kan zo zijn dat je opleiding een eigen contract heeft. Nederlandse contracten verschillen met Spaanse contracten en worden vaak niet door stagebedrijven getekend omdat er artikelen in staan die niet gelden in het buitenland.

Uiteraard willen we dat je opleiding ook goedkeuring geeft aan de stageplek. Je bent zelf verantwoordelijk daarvoor. Je kan het stageovereenkomst overhandigen aan de school en deze mondeling toelichten. Als de school akkoord geeft kan jij het contract ondertekenen. Als jij het contract indient bij ons vragen we je ook het resterende bedrag over te maken. Het resterende bedrag is afhankelijk van welk stagepakket jij hebt gekozen. Dit is ook gelijk de start om een kamer voor je te zoeken.

 

Stap 6: Bevestiging kamer

Een kamer vinden we altijd voor je! We proberen natuurlijk zoveel mogelijk rekening te houden met je wensen. We vragen daarvoor om een formulier in te vullen. Hou er rekening mee dat je voor de meeste kamers borg moet betalen. Sommige huiseigenaren vragen reserveringskosten maar die zijn niet meer dan 40 euro, meestal tussen de 20 en 40 euro. We gaan in gesprek met je over de kamer opties en laten waar kan foto’s en video’s zien. Als je een van de kamers wil dan wordt er een huurovereenkomst opgesteld voor de periode dat je stageloopt. Als je een maand langer (of langer) of wil blijven of juist een maand eerder wil komen omdat je meer wil genieten van de stad dan kan dat altijd en wordt de huurovereenkomst daarop aangepast. Ook krijg je een bevestiging dat je de borg hebt betaald en eventueel de reserveringskosten.

Stap 7: Voorbereiding vertrek

Afhankelijk van het stagepakket dat je hebt gekozen helpen je met bijvoorbeeld de Spaanse lessen. Heb je nog nog voor aanvullende opties gekozen dan vragen we je of je deze al gereserveerd wil hebben. Voor andere vragen m.b.t. de voorbereiding van je stageperiode in Valencia kan je altijd bij ons terecht.

Stap 8: Vertrek en aankomst stage

Neem voor je vertrek alles mee vanuit de opleiding en al je informatie die je nodig hebt voor je stage. Vergeet vooral je paspoort of identiteitskaart niet en andere belangrijke documenten.
Tijdens je verblijf heb je een vast contactpersoon vanuit Move Positive. Daar kan je altijd contact bij opnemen bij vragen of als je hulp nodig hebt. We willen graag op de hoogte blijven en zijn benieuwd naar je ervaringen zowel van je stage als van de stad Valencia. We zullen regelmatig zelf contact met je opnemen maar aarzel niet omdat zelf ook te doen. We zien je tijdens de begeleiding van je stage en bij de afronding van je stage. We wensen je super goede leerervaring toe op je stage en leuk verblijf toe in Valencia.

Spreekt onze werkwijze je aan en wil je graag stage lopen in Valencia? Vul dan het kennismakingsformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ervaring over stage lopen in Valencia

Om te beginnen heb ik een erg goede ervaring gehad met Move Positive. Ik zocht in Augustus op korte termijn een stage in Valencia en was er eigenlijk al van overtuigt dat dit niet meer ging lukken. Een vriend van mij verwees mij naar Move Positive waarmee ik direct de dag daarna een skype gesprek had. In dit gesprek vertelde ik eerst wat over mezelf en gaf ik vervolgens aan naar wat voor een stage ik opzoek was. Ze gaf meteen aan dat het waarschijnlijk wel ging lukken om een stage te vinden, wat mij
erg gerust stelde. Ook legde ze mij duidelijk uit wat de stappen waren die ondernomen moesten worden.

De stage die ze had geregeld sloot erg goed aan op mijn opleiding en de begeleiding in het stage bedrijf was ook super. Tijdens mijn stage is Marije 2 keer op bezoek geweest. De eerste keer was na een maand om te controleren hoe het ging en of de verwachtingen bij mij en het bedrijf allebei waren voldaan. De 2 e keer was bij het eindgesprek, hier heeft ze voor mij een brief van deelname geschreven wat ik kan gebruiken bij toekomstige sollicitaties.

Tenslotte wil ik benadrukken hoe fijn het was dat ze altijd bereikbaar waren en hoe behulpzaam ze waren bij zowel het ontvangst en het ontdekken van de nieuwe stad als gedurende mijn stage met problemen.

Can

Marketingstudent

Wanneer kunnen wij je helpen met een stageplek in Valencia?

Stage lopen in Valencia vanuit een opleiding

Je volgt een opleiding en je wil graag stage lopen in het buitenland. Niet alle opleidingen bieden stageplekken aan in het buitenland. Het kan ook zo zijn dat ze een stageplek in een land aanbieden waar jij niks mee hebt. Wellicht trekt jou stage lopen in Valencia je erg aan en kunnen wij iets voor jou betekenen. Bekijk het stappenplan stage en de stagepakketen op deze pagina om te zien hoe we te werk gaan. Spreekt onze werkwijze je aan neem dan contact met ons op via het kennismakingsformulier of mail naar info@movepositive.com

Stage lopen in Valencia

Stage ervaring op doen vanwege een tussenjaar

Als student kan je ook terecht komen in een tussenjaar of dat je lange periode hebt waarin je geen onderwijsverplichtingen hebt. Dit kan komen omdat je versneld de opleiding doorloopt. Het kan ook zijn dat je zelf het inplant vanwege priveomstandigheden of omdat je twijfelt aan de opleiding die je nu volgt. Je kan ook extra ervaring op willen omdat je de baankans na je opleiding wil vergroten. Afhankelijk van je vraag kijken wij of wij een passende stage voor deze periode voor je kunnen vinden.

markthal Valencia

Leerervaring op doen als orientatie

Het kan kan zijn je merkt dat je een andere koers op wil, en dat je wel ideeen hebt welke kant je op wil. Je hebt er eigenlijk helemaal geen ervaring mee. Het is zonde als je dit pas ontdekt halverwege je opleiding, bijscholing of omscholing. Wij willen je helpen om vooraf een goede keuze te maken en adviseren je dan om te gaan orienteren in het werkveld. Komt het werk overeen met het beeld wat je voor ogen hebt. Je kan binnen verschillende sectoren een kijkje nemen. Je kan er voor kiezen om langdurig bij 1 plek je te orienteren als je er bijna zeker bent van 1 keuze. Het kan ook zijn dat je aan het begin staat en nog meerdere interesses wil uitproberen. Dan kan je kiezen of je over een periode in verschillende sectoren wil stage lopen. Een week stage is dan mogelijk. We maken dan een traject wat bij jou aansluit. Je kan ook contact met ons opnemen ook al ben je geen student, maar ben je werkzaam en wil je van carriere switchen.

Stage in Valencia

Stagepakketten voor een stage in Valencia

Hieronder vind je de 2 stagepakketten. Elk stagepakket kan je aanvullen met de aanvullene pakket opties. Mocht je geen stageplek nodig hebben maar wel een accomodatie, dan kan je voor het accommodatiepakket kiezen. Elk pakket wordt voor jou op maat gemaakt. Bij elk pakket kan je bij ons terecht voor vragen of problemen.

Happy studenten over hun stage in Valencia

Stel je vraag

 

Contactgegevens

Tel: +31619236583

Email: info@movepositive.com

www.movepositive.com