Marije

Jouw coach voor werk en stage

Als coach voor werk en studie help ik jou om je in een positieve beweging te krijgen en/of te houden in een van de belangrijkste onderdelen van het leven en dat is: werk! Ik pleit er voor dat iedereen op de middelbare school een jaar alleen maar leerervaringen op doet en dan in het echte werkveld.
Waarom? Door echt te leren, door echt te doen leer je wat wel of niet bij je past? Waarom zit dat minimaal of te laat in het onderwijs ingebed. Wat mij betreft kan het op te schop. Je kan er niet zo vroeg genoeg mee beginnen. Ik wil je zo vroeg mogelijk hierbij helpen zodat jij de juiste keuzes maakt in je opleiding wat uiteindelijk leidt tot je beroep. 

Er valt toch meer uit je werk te halen…

Een beroep is niet voor altijd, je kan persoonlijk je verder of anders willen ontwikkelen. Ook heb je wellicht meerdere interesses en belangen die je op verschillende momenten in je leven wil uitvoeren. Dat kan! Deze weg hoeft niet frustrerend te zijn of moeilijk, maar juist positief. Een positieve beweging die leidt tot een levenslang leren met plezier. De meeste van ons hebben de weg behandeld hoe onze maatschappij en onderwijssysteem is ingesteld. Ontdekken in de loop van hun carrière, door minder fijne gebeurtenissen door burnout, of geen plezier meer ervaren op het werk, ondergewaardeerd voelen, dat er toch meer uit het werk te halen moet zijn! Ik heb goed nieuws voor je, het is nooit te laat om het roer om te gooien. 

 

Loopbaancoach Marije

 

Het verhaal achter Move Positive

Ook ik heb een weg bewandeld waar ik te vroeg moest kiezen en helemaal geen leerervaringen in het werkveld had opgedaan.
Het is nooit te laat! Leerervaringen kan je op latere leeftijd ook op doen. Ik heb het allemaal gedaan, in het buitenland gewoond, gewerkt en ondernemer geweest. Allemaal ervaringen die mij hebben gemaakt om tot het werk te komen waar ik vandaag de dag veel energie van krijg en veel plezier uit haal. Tijdens dit proces hoorde ik van mijn omgeving dat ik moedige keuzes maakte, maar zo ervaarde ik het zelf niet. Ik volgde eindelijk mijn hart en ging mijn geluk achterna.  Het maakt je leven zoveel fijner, want de meeste tijd breng je door op het werk. In 2013 wist ik een weg te vinden om mijn ervaringen, opleidingen (pedagogiek, master of education, loopbaancoaching, wandelcoaching) en meerdere interesses op een juiste manier te combineren en heb ik Move Positive opgezet. In 2016 toen ik met mijn dochter van 8 maanden naar Valencia verhuisde heb ik mijn bedrijf ook voor een groot gedeelte omgezet in online trajecten. Niet alleen, want ik bleef groepen mensen begeleiden in Valencia voor loopbaanretraite. Mijn oude passie en ervaringen van het onderwijs dat ik meer dan 10 jaar in het MBO en HBO onderwijs heb uitgevoerd kwam in die tijd ook terug naar boven. Dit heb ik ook een plek in mijn onderneming kunnen geven door leerervaringen toe te voegen.  Zowel leerervaringen in het buitenland (Valencia) als leerervaringen in je directe omgeving. Dit is mijn weg geweest en ik kan je nu al vertellen dat mijn weg niet blijvend voor altijd is bepaald, want dat past niet bij mij! Maar de vraag die veel belangrijker is: wat past bij jou?… 

Waarom wil ik graag vrouwen helpen in hun carrière?

Vrouwen benaderen hun carrière op een hele andere manier dan mannen.  Veel vrouwen worstelen om het gezinsleven te combineren met hun ambities en kiezen vaak om tijdelijk niet te werken of voor een deeltijdbaan.  Maar ook 2 dagen met tegenzin, of weinig energie, of je weinig gewaardeerd voelen op het werk kan er voor zorgen dat je werkdag lang duurt. Het gevoel dat je maar weinig kan betekenen op het werk doordat je maar parttime werkt. Een vervelende lange werkdag is niet erg, maar veel van deze dagen kunnen op lange termijn klachten veroorzaken. Ik ben er om die groep vrouwen te helpen, maar ook vrouwen die ambities hebben en geen kinderen hebben, of hun ambities weer oppakken als de kinderen groter zijn, hoe pak je dit succesvol en met plezier aan. Ik als vrouw zijn heb meerdere interesses, ben single en heb een dochter vanaf het begin alleen opgevoed, en ben onderneemster. Mijn eigen ervaringen en de ervaringen die ik heb opgedaan door vele andere vrouwen te helpen in hun werk en studenten heb geholpen om leerervaringen op te doen zorgen ervoor dat ik de leukste baan heb van de wereld! De weg is heel simpel, maar soms moet je gewoonweg begeleid en/of geïnspireerd raken door anderen. Ik krijg er energie van om je op koers te helpen om je weer positiviteit en plezier in je werk te ervaren en nu jij nog!

 

Mijn belangrijkste waarde is mij vrij voelen….

Dit betekent voor mij met plezier werken en leven waar ik maar wil. Dat ik het kan inrichten passend bij mijn levenswijze. Uit mijn werk haal ik plezier, positiviteit en energie wat grote invloed heeft op de rest van mijn leven. Ik kan mij ook vrij voelen in loondienst werk of een combinatie daarvan. De vraag is voor mij telkens voel ik mij vrij passend bij deze levensfase…

Wil jij je belangrijkste waarde(s) ontdekken en wil je die beweging maken zorg dan dat die beweging positief is.

Make a move, Move Positive. 

 

…Mijn missie voor jou is….maak de juiste keuzes voor jou!

Mijn missie is om mensen die ongelukkig zijn in hun werk in een positieve beweging te krijgen om weer gelukkig te worden in hun werk. Hoe doe ik dat?
Dat ga je allemaal zelf doen, het enige wat ik doe is te zorgen dat jij je zelf in beweging zet en in de juiste richting voor jou. 

Ik laat je ervaren om zelf verantwoordelijkheid te nemen, competenties en verbondenheid  te creëren. Dit zijn de natuurlijke basisbehoeften van de mens en ik ondersteun je bij het ontwikkelen en verbeteren van deze basisbehoeften. 

Als dat bij jou is gelukt zijn wij ook gelukkig en is onze missie geslaagd. Beweging geeft alleen energie als deze positief is, dus in de juiste richting voor jou.

Kernwaardes 

Bij het werken aan deze Missie laat ik mij leiden door de volgende belangrijke kernwaardes:

  • Persoonlijk en integer
  • Actie en duurzaam resultaatgericht maatwerk
  • Betrokken en oplossingsgericht

Je kan meer uit je werk halen, als ik het kan dan kan jij het ook…..

 

 

Contactgegevens

Tel: +31619236583

Email: info@movepositive.com

www.movepositive.com